El Consell Comarcal presenta l’estratègia de promoció del “Producte del Solsonès” com marca de garantia

Imagen 1

“Producte del Solsonès, d’aquí i de qualitat!”

és l’eslògan escollit per identificar i definir els productes

locals del Solsonès acollits a la marca de garantia 

El Consell Comarcal del Solsonès ha impulsat, juntament amb els productors, la creació de la marca de garantia per als productes locals de qualitat del Solsonès, per tal de diferenciar i valoritzar encara més aquesta producció de qualitat. Després de mesos de treball amb els diferents productors de la comarca en la identificació i definició dels productes que es poden acollir a la marca de garantia dels productes locals de qualitat del Solsonès, el Consell Comarcal del Solsonès ha redactat els reglaments específics de cada categoria de productes.

Avui dilluns s’ha celebrat una sessió de treball, a la sala Teatre del Consell Comarcal del Solsonès, per donar a conèixer l’estratègia de promoció, el conjunt d’accions de comunicació i la publicitat de la marca de garantia als productors de la comarca. El Consell Comarcal del Solsonès amb el suport tècnic del CEDRICAT ha consensuat amb els productors, els aspectes que definiran el funcionament de la marca de garantia i que quedaran recollits en un reglament. Amb la sala Teatre plena, la sessió s’ha iniciat amb la presentació per part del vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Esteve Algué.

Tot seguit, la tècnica de promoció econòmica del Consell Comarcal del Solsonès, M. Goretti Sala, ha explicat quines són les accions de promoció de la marca de garantia Producte del Solsonès que s’han dut a terme fins a dia d’avui i les previstes en un futur, entre les que destaquen la presència en fires, la distribució d’un tríptic, la creació i difusió d’un blog (https://emprenedoriasolsones.wordpress.com) i una campanya de sensibilització dels productes locals amb el distintiu de la marca de garantia.

A continuació, Marta Rancaño i Judith Pardos, tècniques del Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT) han realitzat un taller on s’han consensuat amb els propis productors els aspectes que definiran el funcionament de la marca de garantia i que quedaran recollits en un reglament d’ús de la marca de garantia Producte del Solsonès.

Si bé aquesta iniciativa és molt nova a la comarca, els productors han d’estudiar i analitzar de quina manera els pot beneficiar apostar per aquesta diferenciació i creació de valor afegit al seu producte, són diversos els territoris on ja s’han desenvolupat iniciatives com aquesta, i la valoració dels productors és molt positiva. És per això, que des del Consell Comarcal del Solsonès es creu molt important la creació i manteniment de la marca de garantia per als productes locals de qualitat del Solsonès per tal de diferenciar i valoritzar encara més aquesta producció de qualitat de la comarca.

Producte del Solsonès

“Producte del Solsonès” és la marca que identifica i diferencia els productes agroalimentaris que s’elaboren a la comarca del Solsonès.

El Solsonès és una comarca amb una llarga tradició agrícola i ramadera, on l’activitat de transformació agroalimentària que s’ha anat desenvolupant i ampliant com a diversificació del sector primari. Així, a la comarca hi trobem una gran diversitat de productes que es caracteritzen per la seva qualitat i arrelament al territori.

Amb la voluntat de posar en valor el producte de proximitat i potenciar el teixit productiu agroalimentari de la comarca, el Consell Comarcal del Solsonès ha creat la marca de garantia Producte del Solsonès. Aquesta marca identifica i reconeix els productes agroalimentaris que s’elaboren al Solsonès, alhora que ofereix al consumidor la garantia certificada de l’origen i de la qualitat diferenciada.

La marca de garantia Producte del Solsonès compta amb un reglament d’ús i amb uns reglaments específics per a cadascun dels productes emparats sota la marca. Els productes que es troben actualment a la marca es poden anar ampliant amb d’altres de nous que s’hi vulguin acollir.

El Consell Comarcal del Solsonès posa la marca de garantia Producte del Solsonès a disposició de tots els productors/es que tinguin interès en fer ús de la marca i que  compleixin amb els requisits establerts en el Reglament d’ús i específic.

Esta entrada fue publicada en Marca de Garantia. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s